Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Moţiunea de cenzură pe care PSD o va depune pentru a bloca alegerea primarilor în două tururi ar trebui să treacă fără emoţie, cu o singură condiţie: să nu fie sabotată chiar de social-democraţi, care nu vor să ajungă la anticipate. Practic, PSD trebuie să aleagă răul cel mai mic: acceptă alegeri locale în două tururi sau pierde jumătate dintre parlamentari.

Lupta dintre PSD şi PNL pe tema alegerilor primarilor în două tururi a intrat pe ultima sută de metri după ce luni preşedintele Klaus Iohannis a cerut Parlamentului să convoace o sesiune extraordinară între 27 şi 31 ianuarie, astfel încât Guverul liberal să-şi angajeze răspunderea pe legislaţia electorală.

De cealaltă parte, liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu a afirmat că a aprobat solicitarea preşedintelui, însă a subliniat că partidul său va depune moţiune de cenzură, deşi „matematic nu avem numărul de voturi”.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.