Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Brexitul a fost provocat de români! Un renumit profesor din Marea Britanie a explicat care a fost implicația României. Acesta a oferit informații concludente prin care explică de ce s-a produs Brexitul. Ce a declarat profesorul?

Profesorul Christopher Coker, director al think-tankului Ideas de politică externă de la London School of Economics and Political Science, a explicat că Brexitul a avut loc ca urmare a numărului foarte mare de migranți care au intrat în Marea Britanie. Acesta a ținut să precizeze că dintre migranți, un procent foarte mare era ocupat de români.

Coker susține și că din cauza numărului mare de migranți, localnicii britanici s-au văzut amenințați prin pierderea locurilor de muncă. De aici a pornit și ideea de Brexit. ”Îmi pare rău să o spun, dar a fost parțial din cauza românilor că la referendumul din 2016 s-a votat pentru Brexit. Am știut că vom pierde votul când Theresa May, pe atunci ministru de interne, a spus, cam cu două săptămâni înainte de referendum, că în țară au intrat într-un an cu 300.000 de persoane mai mult decât se știa.

Integral pe Capital