Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Brexit. Sute de mii de români au solicitat statut de rezident în Marea Britanie. Pentru a putea locui în continuare în Regatul Unit, cetățenii europeni trebuie să depună anumite documente însoțite de o solicitare. Până când vor putea depune solicitările?

Un număr de 435700 de cetățeni români au solicitat statutul de rezidenți în Regatul Unit înaintea ieșirii țării din Uniunea Europeană. Numărul cetățenilor UE care au făcut această solicitare a ajuns la aproape 2,6 milioane.

Potrivit celor mai recente date statistice publicate de autoritățile britanice până la date de 31 decembrie 2019 un număr de 2756100 (163300 în decembrie 2019) de cetățeni din cele 27 de state membre UE (2597300 în total) Norvegia, Elveția, Islanda și Lichtenstein au depus cerere potrivit Settlement Scheme prin care se garatează statutul acestor persoane după Brexit.

Integral pe Capital