Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Este varză sistemul carierei funcționarului, a declarat premierul Ludovic Orban în cadrul unui interviu acordat HotNews.ro. Acesta a spus că obiectivul principal este îmbunătățirea legislației privitoare la ocuparea funcțiilor publice, astfel încât concursul să fie unica modalitate de ocupare a unui post, fie el de execuție sau de conducere.

Premierul a mai spus că trebuie îmbunătățite și prevederile legate de gestiunea carierei funcționarului public. "Avem doar trei trepe în carierea funcționarului public. În alte sisteme sunt 9 trepte ierarhice", a spus Orban.

Dacă un om se angajează la 24-25 ani, după ce a terminat o facultate, poate sa ajungă la 35 ani în varful carierei de funcționar și nu mai are niciun stimulent suplimentar după ce ajunge la vârful carierei de funcționar. Este varza sistemul carierei funcționarului, a spus Orban.

Integral pe Hotnews