Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Turcia este hotărâtă să folosească ''toate mijloacele puterii sale politice, diplomatice şi militare" pentru a proteja guvernul recunoscut de ONU al Libiei, a declarat sâmbătă preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan.

"Turcia va continua să rămână în Libia până când guvernul legitim este în siguranţă", a spus Erdogan la Istanbul înainte de vizita sa duminică la Berlin pentru negocierile de pace privind Libia, relatează dpa.

"Mâine voi fi în Germania. ... Vom discuta aceste [probleme] cu toate acele [părţi] din Mediterana care sunt interesate de Libia ", a afirmat preşedintele turc, fără să dea mai multe detalii.

Turcia sprijină guvernul libian susţinut de ONU, cu sediul la Tripoli, condus de premierul Fayez al-Serraj, împotriva generalului Khalifa Haftar, cu sediul în estul ţării, şi a trimis trupe pentru a consolida poziţia lui al-Serraj.

Integral pe Agerpres