Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Multe alimente pe care le găsim pe rafturile magazinelor ne pot afecta sănătatea. Alimentele ultra-procesate, care fac parte din ce în ce mai des din dietă ne fac să simțim nevoia de a mânca din ce în ce mai mult.

Acest lucru este relevat de un studiu recent care mai adaugă că din cauza acestora apar și kilogramele în plus. Celebrul nutriționist Gianluca Mech explică exact de ce ar trebui să ne ferim de aceste alimente ultra-procesate.

„Alimentele procesate sunt alimente tratate si ambalate, caracterizate prin perioade lungi de conservare. Aceste alimente sunt sarace in vitamine, fibre si alți micronutrienti esentiali.

Contin ingrediente sintetice, precum agenti de imbunatatire a aromelor, coloranti, emulgatori, indulcitori artificiali si alti aditivi folositi pentru a imita calitatile alimentelor proaspete, cum ar fi aromele.

Integral pe Capital