Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Începând din 17 ianuarie, noi norme se aplică în întreaga Uniune, pe baza actualului mecanism de cooperare privind protecția consumatorilor. Scopul noilor reglementări este de a îmbunătăți modul în care Comisia și autoritățile statelor membre pot colabora pentru a pune capăt practicilor necorespunzătoare împotriva consumatorilor, de a le permite autorităților să detecteze neregulile și să ia măsuri.

La 8 noiembrie 2019, Uniunea Europeană a adoptat „ Directiva de modernizare a dreptului consumatorilor ”. Această directivă face parte din așa-numita „New Deal for Consumer” (a se vedea aici ), un pachet de reforme legislative menite să revizuiască legile existente ale consumatorilor din UE. Principalul obiectiv al acestor reforme este de a adapta legislația UE privind protecția consumatorilor la realitățile erei digitale, precum și de a încuraja transparența și de a asigura aplicarea efectivă a legilor privind protecția consumatorilor.

Odată cu punerea în aplicare a prevederilor din New Deal for Consumers, sancțiunile ar putea atinge cel puțin 4% din cifra de afaceri aderulată de un comerciant/antreprenor în statele membre în cauză.

Integral pe Hotnews