Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Tinerii din Cluj-Napoca încep din ce în ce mai mult să pună accentul pe viața de familie în detrimentul carierei, explică sociologii creșterea natalității din ultimii ani. Dacă în 2008 s-au născut peste 5.600 de copii, în 2019 numărul lor a ajuns la 7.000, relatează Mediafax.

Orașul Cluj-Napoca a înregistrat în ultimii 12 ani o creștere constantă a numărului de copii născuți, asta în condițiile în care Primăria nu are o politică de natalitate, ci doar aplică un concept de creștere a calității vieții.

„Dacă în 2008-2009 aveam în jur de 5.600 de copii născuți în medie în fiecare an, am sfârșit 2019 cu un număr de aproape 7.000. După părerea noastră, această cifră arată că orașul își atinge obiectivele strategice pe care și le-a asumat, după cum știți obiectivul strategic este de a crește calitatea vieții. Se nasc mai mulți copii la Cluj-Napoca pentru că orașul oferă un stil de viața pe placul celor care aleg sa vină aici, un sistem educațional din ce în ce mai bun și care își asumă datoria de a se îmbunătăți continuu, un spațiu public a cărei calitate dorim să o creștem și bineînțeles o componentă de participativitate pe care administrația și-o asumă și care există la Cluj-Napoca. Oamenii aleg să se mute în acest oraș sa doar să vină și să nască copiii în acest oraș pentru că le oferă garanția că lucrurile vor funcționa bine”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Oana Buzatu, purtător de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

Integral pe Digi24