Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Rechizitoriul cazului Caracal conţine 416 pagini şi are nominalizaţi 58 de martori. Printre ei sunt şi poliţiştii din Caracal care au demarat cercetări după ce adolescenta de 15 ani a sunat la 112. Poliţistul Pistol a povestit şi el ce a discutat cu Alexandra.

Rechizitoriul întocmit în ziua de 10 ianuarie 2019 conţine şi declaraţia ultimului om care a vorbit cu Alexandra Măceşanu, respectiv comisarul Constantin Tudor Pistol, ofiţer de poliţie din cadrul Poliţiei mun. Caracal - Biroul de Investigaţii Criminale.

De când a izbucnit scandalul, poliţistul a refuzat să facă vreo declaraţie publică. Ceea ce a intrigat, însă, cel mai mult opinia publică a fost că Pistol nu i-a contactat nici măcar pe părinţii Alexandrei să le povestească ce a vorbit cu copilul lor.

În privinţa comisarului Pistol au existat numeroase suspiciuni, iar principala întrebare care a rămas fără răspuns a fost următoarea: de ce nu a dispus ca Alexandra să fie căutată în cartierul Bold şi a trimis echipajele de poliţie în cartierul vecin? Suspiciunile erau întărite şi de faptul că ofiţerul a locuit mult timp chiar în cartierul Bold, nu foarte departe de casa lui Gheorghe Dincă. De altfel, în declaraţia dată în faţa procurorilor recunoaşte că el cunoştea foarte bine zona şi de aceea a şi cerut să vorbească el cu fata care striga ajutor.

Nici declaraţia dată în faţa procurorilor nu lămureşte, însă, ce s-a întâmplat exact. Deşi Alexandra a indicat la început cartierul Bold (locul unde de altfel se şi afla), lui Pistol i-ar fi spus altceva. Mai mult, comisarul recunoaşte că în momentul în care vorbea cu fata se auzeau câinii, dar şi "nişte voci". Din cele consemnate de procurorii DIICOT nu reiese că Pistol a întrebat-o pe Alexandra dacă ea crede că mai este cineva în preajmă, iar despre vocile pe care le auzea, a spus doar atât: "posibil erau de la un televizor", fără să menţioneze dacă a întrebat-o pe fată dacă este aşa sau se înşela.

Integral pe Adevărul