Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, joi, că ALDE nu poate vota pentru moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban anunţată de PSD deoarece partidul pe care îl conduce nu poate susţine un demers care să împiedice revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

„Nu, noi am spus că alegerea primarilor în două tururi, am cerut-o. Deci nu pot să votez, partidul meu şi cu mine, nu putem să votăm o moţiune care să împiedice trecerea la alegerea primarilor în două tururi. De aceea nu ne asociem acestei moţiuni de cenzură. Părerea mea este că, din calculele pe care le văd, moţiunea de cenzură are foarte multe şanse să treacă şi alegerea primarilor în două tururi va rămâne numai un deziderat”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, întrebat, joi la TVR 1, cum comentează faptul că Marcel Ciolacu a spus că ALDE reprezintă „soluţia imorală” în contextul moţiunii, partid căruia îi e frică de alegerile anticipate.

Integral pe Gândul