Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

După ce se va fi scărpinat îndelung, Ludovic Orban a rostit ce i s-a cerut:
”Am luat decizia de a ne angaja răspunderea în fața Parlamentului pe proiectul de lege de alegerea primarilor în două tururi”
PNL-ul cel speriat și șovăitor este gata să facă ce i-a cerut Iohannis. Adică alegeri locale în două tururi și anticipate cu orice preț. Să nu vă imaginați că aceste două găselnițe vin din nevoile populației, dintr-un calcul de relansare economică a țării sau dintr-o filosofie a unui proiect de țară. Sau că pe două tururi vor crește autostrăzile spre Germania.

Pe naiba! Cele două scenarii au prins rădăcini în mintea lui Klaus Iohannis, seara tîrziu, în Primăverii, cînd se întreba cam cîți centimetri îl despart de primul locatar al acestui loc blestemat. Ceaușescu ce-ar fi făcut? Anticipate ca să-i îngroape pe dușmanii poporului! Și ca să ajungă la ele, i-ar fi provocat pe lătrăi să pună botul și să-i poată prinde în cursă. În nici un caz cele două găselnițe nu sunt rezultatul unei elaborări democratice sau a unor decizii colective. Klaus Iohannis s-a dumirit de unul singur și a dictat. Alegeri locale în două tururi ca să cadă guvernul Orban și să înceapă morișca anticipatelor! Așa îi sună bine și folositor. Și dacă asumarea răspunderii pentru alegeri locale scapă fără moțiune de cenzură, îi nenorocește pe pesediști cu alianțele făcute cu șoriceii. Sigur PSD-ul pierde Capitala. Scapă de Firea și taie toată publicitatea la televiziuni.

Integral pe Cotidianul