Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Sorin Grindeanu, fostul premier al României, pare să fi revenit în forță în PSD, cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile interne pentru postul de lider al partidului. Acesta a fost prezent, alături de Marcel Ciolacu și Paul Stănescu la Conferința Extraordinară a PSD OLT.

Fostul premier Sorin Grindeanu a participat, joi, la Slatina, la Conferinţa Extraordinară a PSD Olt, alături de preşedintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu, şi de secretarul general al formaţiunii politice, Paul Stănescu, preşedinte în funcţie al filialei judeţene social-democrate, anunță CAPITAL.

„Eu voi reveni în politica PSD într-un proiect extrem de serios al PSD, un proiect extrem de serios pentru ţară. Nu voi ţine isonul unor proiecte personale ale lui x, y, indiferent cum se cheamă acea persoană. Dacă lucrurile acestea se vor întâmpla, am fost om de stânga, sunt şi voi fi om de stânga şi voi reveni în PSD”, a spus, citat de NAȚIONAL, Grindeanu la Conferinţa de Alegeri.

Mai mult, Grindeanu le-ar fi spus celor prezenţi că „figurile uzate ale PSD” trebuie să facă un pas în spate: „Nu să plece, să facă un pas în spate”.

Paul Stănescu, secretarul general interimar al PSD, nu mai este, de joi, 16 ianuarie 2020, şeful PSD Olt, alegerea noului preşedinte, precum şi a vicepreşedinţilor şi membrilor structurilor de conducere, terminându-se în aproximativ 10 minute, a remarcat ADEVĂRUL. Paul Stănescu a renunțat după 10 ani. A fost unanimitate la PSD Olt.

Pe de altă parte, după ce a părăsit funcția de premier, Viorica Dăncilă a stat în umbra politicii o perioada, dar a anunțat că a primit mai multe propuneri, și că se va decide săptămâna viitoare, anunță EVENIMENTUL ZILEI. Fostul premier a mărturisit că nu s-a angajat „deocamdată”. „Am mai multe propuneri. Am mai multe propuneri, de săptămâna viitoare…

La acest Congres nu o să candidez pentru nicio funcție. Voi susține echipa, colegii care vor candida”, a declarat Viorica Dăncilă. GÂNDUL susține că ea speră totuși să devină președinte al Organizației de Femei a PSD.

Fostul premier şi lider al PSD Viorica Dăncilă regretă atitudinea pe care mulţi colegi de partid au avut-o faţă de ea. Dăncilă spune că se aştepta, după ce a renunţat la conducerea partidului, ca mult mai mulţi colegi să-i telefoneze şi să-i rămână aproape, însă acest lucru nu s-a întâmplat, afirmă CAPITAL.

„Chiar după ce mi-am dat demisia, mă așteptam ca mai mulți colegi să telefoneze. Discuții ca între colegi, dar aceste lucruri au fost și în trecut și vor fi și de acum încolo. Când se observă că ai pierdut, rămân foarte puțini alături de mine. Dar acest lucru nu mi s-a întâmplat numai mie. Sunt un om puternic și mă așteptam. Am văzut pe măsură ce se apropiau rezultatele (alegerilor prezidențiale – n.red.)”, a declarat Viorica Dăncilă în emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”.

Între timp, PSD a început deja negocierile cu celelalte partide pentru susţinerea unei moţiuni de cenzură, dacă Guvernul Orban îşi asumă răspunderea pe legea electorală. UDMR, parlamentarii lui Victor Ponta şi o parte dintre foştii membri ALDE ar putea susţine moţiunea social-democraților, susține ANTENA3.

Guvernul Orban a anunțat că îşi angajează răspunderea pentru modificarea legii care reglementează alegerea primarilor, amintește COTIDIANUL. Românii ar urma să fie chemaţi de două ori la votul pentru locale, iar premierul susţine că, astfel, administraţiile îşi vor putea pune în practică proiectele.

Decizia este salutată de președintele Klaus Iohannis, iar PSD îşi face deja planurile pentru o nouă majoritate în Parlament, în vederea susținerii moțiunii de cenzură. Marcel Ciolacu a anunţat că social democraţii încep demersurile pentru depunerea moţiunii de cenzură şi, ulterior, constituirea unei noi majorităţi. Premierul propus nu va fi însă din PSD.