Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a vorbit, la Adevărul Live, despre problemele sistemului de pensii şi a precizat că Guvernul va trebui să găsească bani pentru dublarea alocaţiilor pentru copii. Mai mult, Alexandru a subliniat că ea e de părere că pensii speciale ar trebui să existe doar pentru cei din Armată, la toate celelalte categorii fiind necesar să se ţină cont exclusiv de principiul contributivităţii, chiar şi pentru magistraţi.

Adevărul: Să începem direct cu cifrele. Conform legii moştenite în toamnă de la PSD, ar trebui să majoraţi punctul de pensie cu 40%. Premierul Ludovic Orban spune că în urma guvernării Dăncilă nu prea au rămas bani în buget sau că finanţele ţării sunt destul de subţiri. Aşadar veţi avea bani să majoraţi din toamnă acest punct de pensii au veţi amâna?

Violeta Alexandru: Aşa cum am spus-o în repetate rânduri, ministerul muncii, eu personal, suntem aici să aplicăm legean. Nu este cazul să supun în discuţie opţiunea respectării legii, nu pot să fac acest lucru. Banii sunt prevăzuţi în buget. La momentul în care echipa guvernamentală, dorindu-şi să termine structurarea bugetului până la sfârşitul anului se aplecase asupra acestui subiect, am discucutat îndelung. Decizia a fost de a include banii în buget ca atare. Din punctul meu de vedere legea se va aplica aşa cum este ea în vigoare. Orice altă discuţie nu face decât să alimenteze o stare de teamă, să conducă la o întreagă avalanşă de fake-news în societate. În ceeea ce mă priveşt ca ministru al Muncii, voi aplica legea aşa cum este ea în vigoare, iar la momentul le care bugetul se structura, am făcut tot ce este posibil ca sumele să fie prevăzute. Mai departe, ce se întâmplă în economie, în partea fiscală, este o chestiune pe care o voi discuta cu colegii mei, dar la acest moment banii sunt în buget, decizia este luată, legea se va aplica aşa cum este ea în vigoare.

Integral pe Adevărul