Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu îi solicită premierului Ludovic Orban cu multă responsabilitate soluţia alegerilor anticipate, precizând că nu există un motiv serios care să justifice o astfel de procedură decât nişte planuri care sunt electorale, el menţionând că toţi politicienii au asemenea planuri electorale, dar nu răstoarnă ţara din cauza acestora.

Tăriceanu a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că nu este adeptul alegerilor anticipate şi nu crede că premierul Ludovic Orban a solicitat Parlamentului asumareaa răspunderii pe un pachet de proiecte legislative dacă avea acest plan. „Există adepţi ai alegerilor anticipate, nu mă număr printre ei. De ce? S-au făcut nişte paralele. Să fie clar nu exisă similitudini între situaţia din 2005 şi cea de acum.

Nu cred că premierul Orban a solicitat Parlamentului să accepte asumarea răspunderii pe un pachet de propuneri legislative dacă avea în gând să facă anticipate. Dacă s-a procedat şi s-a gândit în felul acesta, mie mi se pare că acest lucru seamănă cu o desconsiderare a instituţiei Parlamentului care este singurul for democratic de dezbatere şi nu e o atitudine principială şi corectă”, a afirmat Tăriceanu.

Integral pe Adevărul