Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

România nu are nevoie de alegeri anticipate. O spun analiștii politici cu greutate, alții decât părerologii cu apariții episodice la televiziuni. Pentru a se ajunge la anticipate este nevoie, întâi de toate, de demisia sau demiterea guvernului, apoi de respingerea consecutivă a două propuneri de premier și, în final, de dizolvarea Parlamentului.

Dar nimic nu dovedește că acest întreg joc se impune cu necesitate. Nu este o consecință firească a mersului politic, ci o manevră prin care se încearcă încă o păcălire a românilor. Singurul beneficiar va fi Klaus Iohannis, pentru care nu contează câți oameni trebuie aruncați peste bord.

Presupunând că anticipatele se vor desfășura cum vrea Iohannis și că Parlamentul va avea o altă configurație, credeți că se va schimba ceva în România? Credeți că vor fi mai multe autostrăzi, că vom avea spitalele promise de liberali și că „România educată” va da genii europene sau mondiale? Chiar credeți că băncile nu-și vor mai externaliza profitul sau că patronii multinaționalelor vor ajuta bătrânele să traverseze strada? Așa ceva nu se întâmplă nici în filme, de ce s-ar întâmpla tocmai în România?

Integral pe Naţional