Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministerul Educației nu are încă un secretar de stat pentru învățământul preuniversitar, pentru prima dată în istoria post-decembristă. Învățământul preuniversitar este unul dintre cele mai solicitante dintre domeniile educației, cu examene naționale, manuale și programe școlare care trebuie pregătite pentru cei 2,8 milioane de elevi. Sistemul preuniversitar cuprinde 215.289 de profesori și 17.464 de școli.

În prezent, la Ministerul Educației sunt trei secretari de stat, însă niciunul nu se ocupă de învățământul preuniversitar. În noua guvernare, la Ministerul Educației a fost numit un singur secretar de stat, acesta fiind susținut de PMP - Lucian Dragoș Rădulescu - avocat și profesor la Facultatea de Petrol și Gaze din Ploiești. Noul secretar de stat nu primit niciunul dintre domeniile importante precum preuniveristarul sau cercetarea, deoarece nu s-ar pricepe, spun surse apropiate Ministerului Educației. Ceilalți doi secretari de stat, Gigel Paraschiv și Irina Kovacs, au rămas din vechea guvernare.

Aceleași surse arată că Ministerul Educației și Cercetării va avea în total 5 secretari de stat, cu toate că în noiembrie 2019 un proiect pus în dezbatere publică pe edu.ro arăta că MEC va avea patru secretari de stat și un număr maxim de 770 de posturi.

De altfel, la preluarea mandatului, Monica Anisie vorbea si ea despre 4 secretari de stat. "Va fi o reorganizare a Ministerului, noi acum vorbim despre Ministerul Educatiei si Cercetarii. Vom gândi o nouă organigramă, pe care o vom adopta prin hotărâre de guvern. Probabil vom rămâne doar patru secretari de stat, din 8 câți sunt în prezent. Nu am realizat încă un audit, pentru că am așteptat o preluare oficială și trebuia să existe ordonanță de reorganizare a ministerelor", declara ministrul pe 7 noiembrie.

Integral pe Hotnews