Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

UDMR este de acord cu alegerile anticipate, o soluție fiind ca premierul Orban să își depună mandatul astfel încât scrutinul parlamentar să aibă loc pe 24 mai, iar alegerile locale în 14 iunie.

„Nu prea știm ce au discutat premierul și președintele, știm doar că vor alegeri anticipate, dar cum vor să ajungă la anticipate nu cunoaștem. Un singur lucru putem spune, că voința președintelui și cea a premierului sunt extrem de importante, dar nu suficiente pentru a declanșa alegeri anticipate. Sunt chestiuni procedurale, chestiuni constituționale care trebuie îndeplinite. Sunt două variante, ori depune premierul mandatul și face primul pas către anticipate, ori declanșează o criză politică și așteaptă o moțiune de cenzură în urma căreia este demis Guvernul și pot începe procedurile pentru anticipate. Dar asta nu înseamnă că vom ajunge la anticipate. Prima chestiune care trebuie rezolvată este să nu avem Guvern, ceea ce se poate realiza prin demisie sau moțiune de cenzură”, a spus Kelemen.

Integral pe Cotidianul