Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, este acuzat că vrea să pună mâna pe sutele de milioane de euro de la SMURD, acesta fiind principalul scop al reorganizării MAI. Cealată țintă este una politică și urmărește schimbarea lui Raed Arafat și a altor persoane neagreate din sistem.

NAȚIONAL anunță că reorganizarea trâmbițată în ultimele zile de ministrul Marcel Vela nu este decât o mare minciună, atrag atenția sindicatele din MAI. „Reorganizarea Ministerului de Interne are o țintă politico-financiară. (...) Țintele politice sunt Arafat și alți șefi de inspectorate care nu sunt agreați politic de ministrul Vela și de actualul Guvern. (...) Ținta financiară a reorganizării este reprezentată de sutele de milioane de euro de la SMURD”, a declarat, pentru NAȚIONAL, Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC).

După valul de concedieri din Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), anunţate recent de ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, vânătoarea bugetarilor care „taie frunză la câini pe banii statului“ continuă în forță și în celelate ministere. Reorganizarea ANAF vizează eliminarea a 150 de posturi de conducere şi a aproape 2.000 de posturi din structură, potrivit ministrului Finanțelor. „Odată cu informatizarea instituţiei, nu va mai fi nevoie de atât de mult personal”, a declarat, săptămâna trecută, Florin Cîţu, citat de JURNALUL NAȚIONAL.

Au început concedierile! Începând cu data de 1 ianuarie 2020, sute de persoane au fost date afara din Ministerul Agriculturii și din instituțiile subordonate acestuia, anunță DIGI24. Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că urmează să fie reduse 15% din posturile din minister şi din instituţiile subordonate.

„La AFIR au fost zeci şi sute de transferuri de la entităţi private, fără concurs, foarte mulţi dintre angajaţi neavând nicio legătură cu activitatea care trebuia desfăşurată. Am găsit şi coafeze şi tot felul de 'specialişti' angajaţi şi mulţi miliţieni, transferaţi de la firme private, cazuri de meserii mai puţin obişnuite pentru activitatea în AFIR. Toate aceste detaşări au încetat de la 1 ianuarie 2020", a declarat Adrian Oros, la Cluj-Napoca.

Informați este confirmată și din interiorul MAI. Sute de polițiști, marea majoritate ofițeri, și-au aranjat detașări prin diferite ministere, în posturi călduțe de consilieri sau de plimbători de hârtii, adâncind, astfel, deficitul de cadre din structurile MAI, semnalează sindicatele din sector. Mai mult, polițiștii detașați beneficiază de aceleași drepturi și sporuri de periculozitate ca și agenții din stradă, arată NAȚIONAL.

Conducerea Sindicatului Polițiștilor Pro-Lex a dezvăluit faptul că sute de polițiști din MAI au fost detașați nemotivat în diferite ministere, agravând și mai mult criza de personal din sistem. Șeful ProLex susține, în acest sens, că detașările s-au făcut la ministere care nu au nicio legătură cu vreo competență a polițiștilor sau cu vreun interes al MAI și că încercările repetate de a obține lista polițiștilor detașați de la conducerea ministerului s-au lovit de un zid al tăcerii.

E scandal mare în poliţie, potrivit ANTENA3. Poliţiştii sunt supăraţi foc pe ministrul de Interne Marcel Vela, pe care-l acuză că ar fi început marea reorganizare promisă, fără a-i consulta pe cei vizaţi. Vela le-a cerut vineri planul de reorganizare până luni. Europol acuza secretomanie totala in Minister, plus: circulă, „pe surse" un proiect de restructurare/reorganizare al MAI care a fost hotărât în cerc restrâns, fără ca nici măcar structurile asupra cărora se răsfrâng modificările să fie consultate. Cu presupusul plan de reorganizare, ministrul Vela intenționează să se prezinte în CSAT, în data de 15 ianuarie, pentru a obține avizul și a proceda la executarea acestor modificări pe care le-a gândit unilateral, fără nicio consultare prealabilă cu organizațiile sindicale.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, scoate poliţiştii din birouri şi îi trimite în stradă, deşi tot el recunoaşte că aceştia nu au dotări corespunzătoare pentru munca de teren, constată ROMÂNIA LIBERĂ. Ministrul de Interne a anunţat că va prezenta curând o propunere de eficientizare şi restructurare a instituţiei. Vela a spus că a constatat că sunt prea mulţi poliţişti în birouri şi prea puţini în stradă, iar cei din stradă nu sunt bine dotaţi, astfel că se impun o serie de măsuri. Totuşi, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă caracterizează declaţia lui Marcel Vela ca fiind una fără fond, fiindcă nu există o intenţie corectă şi nici fonduri pentru reorganizare.

Deocamdată nu e clar ce şi cum se va schimba, dar, în direct la COTIDIANUL, Marcel Vela a spus că ar vrea să regândească rolul poliţiştilor locali.

Concedieri vor exista și la Ministerul Muncii. Ministrul Violeta Alexandru, anunţă că se află în mijlocul unei reorganizări profunde în Ministerul Muncii. Numărul de angajaţi se va reduce cu un sfert, la 323, de la 424 de posturi, în timp ce numărul de directori generali scade, anunță ADEVĂRUL. „Sunt în mjlocul unei reorganizări profunde în Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale. Am ajuns, după săptămâni de dezbateri interne şi externe, la varianta de mai jos a Organigramei. A mai fost în consultare dar o arăt din nou public pentru că orice reacţie bazată pe argumente este binevenită! În curând îmi voi asuma decizia pe marginea noii Organigrame.

Da, propun reducerea numărului de posturi, scăderea numărului directorilor generali, acest lucru având - căci nu se poate altfel, consecinţa scăderii veniturilor, ajungându-se la o treaptă ierarhică cu un nivel de salarizare mai mic. Exclud din discuţie completările la salarii prin fonduri europene pe baza proiectelor. Propun comasarea unor structuri, repartizarea mai bună a resurselor umane. De la 424 posturi, această propunere de organigramă are 323 posturi. Urmează instituţiile din coordonare”, a anunțat ministrul Muncii pe Facebook.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.