Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cântăreț, entertainer, prezentator, actor, Horia Brenciu este astăzi artistul complet și una dintre cele mai iubite figuri publice din România. Spune că cel mai frumos cadoul pe care i l-a oferit sunt cei 4 copii. „Nici n-am visat vreodată să am o familie așa numeroasă. Îi consider pe copiii mei daruri venite direct de la Dumnezeu”, spune acesta.

A debutat în televiziune în anul 1993, pe 3 octombrie, ca și moderator al emisiunii Robingo și de atunci s-a reinventat periodic. Acum a trecut la o nouă etapă din cariera lui fulminantă și a mai adăugat încă un domeniu în care vrea să facă performanță: cea de creator și explorator de talente care vor să ajungă la marele public.

Academia de Arte Horia Brenciu este noul proiect al juratului de la Vocea României, care a debutat deja în forță.

„ Am considerat că a venit timpul să dau mai departe ce-am învățat în 26 de ani de televiziune, scenă sau evenimente de tot felul… La început, am vrut să învăț să cant la chitară și am realizat că și mulți alții își doresc să se apropie de instrumente muzicale, dar nu au curajul sau le lipsește cadrul necesar. Că tată și eu mi-am dus copiii cu mulți ani în urmă, la tot felul de școli… Pe lângă asta, de-a lungul anilor am primit multe întrebări despre voci, despre tot felul de interpretări. Toate astea și multe altele m-au determinat să pun bazele acestei Academii. Dorința de a vedea tineri crescând frumos artistic și intelectual e foarte mare.

Cred, de altfel, că această e cea mai bună modalitate de a crește o nouă generație. Academia este tot ce-și poate dori un părinte pentru copilul lui. Este amenajată într-un spațiu frumos și primitor, avem cei mai experimentați profesori, iar părinții pot să-și ocupe timpul, pe care-l petrec în așteptare, făcând cursuri dedicate lor. Mai mult decât atât, am idei pentru viitorul studenților mei care abia așteapta să fie puse în practică. Nu știu cum e în altă parte, dar sunt sigur că la noi, în Academie, energia e la cote înalte”, a spus Horia Brenciu pentru Revista Capital.

Integral pe Capital