Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministerul Educației a pus în dezbatere publică proiectului privind calendarul anului școlar 2020 – 2021. Astfel, în 2020, școala va începe pe 14 septembrie, iar vacanța intersemestrială va fi în ianuarie-februarie.

Cele două semestre din anul școlar 2020-2021 ar urma să fie egale, iar elevii vor merge la școală cu o săptămână în minus față de anul școlar curent, adică 34 de săptămâni față de 35 în prezent, în cazul în care proiectul va fi adoptat. Proiectul a stârnit numeroase critici din partea asociațiilor de elevi și din partea părinților, care ar vrea ca anul școlar să înceapă pe 15 septembrie. Ministrul Educației, Monica Anisie, vine cu clarificări, în condițiile în care, în prima zi din 20202, cea mai căutată informație pe internet a fost ”Când începe anul școlar 2020”.

”Ca în fiecare an, structura anului școlar se aprobă prin ordin al ministrului, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să ne consultăm cu toți cei care suntem interesați de sistemul de educație și aici vorbesc de partenerii noștrii sociali, de elevi, de profesori. Deci, trebuie să existe această consultare publică. Mai mult decât atât, vorbim despre transparență ori asta înseamnă și transparență, că luăm decizii consultându-ne. Am spus de la începutul mandatului meu că nu voi lua o decizie fără să mă consult cu toți cei care sunt implicați.

Ați pomenit de faptul că este greu să luăm o decizie cu privire la structura anului școlar. Da, este într-adevăr dificil pentru că fiecare are câte o părere. Dar noi vom ţine cont de ea, vom analiza toate propunerile pe care le-am primit în această perioadă de consultare publică. Analiza se va face și în cadrul Comisiei de dialog social din cadrul Ministerului Educației, urmând să se ia o decizie”, a declarat ministrul Educației la Radio România Actualități.

Integral pe Evenimentul Zilei