Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un studiu publicat de New England Journal of Medicine sugerează că un repaos alimentar de 18 ore ar reduce tensiunea şi ar ţine sub control problemele de greutate şi poate fi chiar secretul longevităţii.

Studiul citat de CNN este propus medicilor ca un fel de ghid pe baza căruia pot fi prescrise perioade de repaos alimentar în tratamentul obezităţii, cancerului, diabetului şi al afecţiunilor cardiace.

Autorul studiului, Mark Mattson, profesor de neurologie la Johns Hopkins University, propune două tipuri de abordare: mese în timpul zilei (programate într-un interval de 6-8 ore, şi alternate cu perioade de 16-18 ore de restricţie alimentară) şi post intermitent 5:2 (restricţii alimentare pentru două zile din săptămână, zile în care conţinutul caloric al alimentelor consumate nu depăşeşte 500 de calorii).

Integral pe Gândul