Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Douăzeci de cetăţeni din Irak, Siria, Libia, Algeria şi India, care au încercat să treacă ilegal frontiera, au fost depistaţi zilele acestea la Vărşand, Borş şi Nădlac II, a anunţat duminică Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

Conform unui comunicat transmis de IGPF și citat de Agerpres, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand, judeţul Arad, au desfăşurat sâmbătă o acţiune de prevenire pe linia combaterii migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere în zona de competenţă. În jurul orei 03.30, la aproximativ 400 de metri faţă de linia de frontieră, au fost depistate zece persoane. Întrucât acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost preluate şi transportate la sediul instituţiei, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că acele zece persoane sunt cetăţeni din Irak, respectiv Siria, dintre care opt bărbaţi cu vârste cuprinse între 22 şi 31 de ani şi doi minori de 17 ani. Aceştia au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Integral pe Hotnews