Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

China a suspendat taxele vamale suplimentare asupra produselor americane – taxe ce urmau să intre în vigoare duminică – după anunţul făcut vineri de Beijing şi Washington privind încheierea unui „armistiţiu” în războiul lor comercial, informează AFP.

Astfel, China a suspendat intrarea în vigoare a unor taxe de 10% şi 5% asupra unor importuri americane şi „ea continuă să suspende taxele suplimentare asupra autoturismelor şi pieselor detaşate fabricate în SUA”, a anunţat duminică Ministerul de Finanţe chinez. Această măsură survine după anularea de către preşedintele american Donald Trump a noilor taxe anunţate asupra produselor chineze, în cadrul acordului preliminar între cele două ţări.

„Tarifele vamale prevăzute pentru 15 decembrie nu vor mai fi impuse pentru că am ajuns la un acord“, a informat preşedintele american Donald Trump într-un mesaj pe Twitter. „Este un acord fantastic pentru toată lumea. Mulţumesc“, a adăugat liderul de la Casa Albă, precizând că negocierile pentru următoarea fază a acordului vor începe „imediat“.

Integral pe Adevărul