Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Deputatul PSD Petre-Florin Manole a depus, la Senat, un proiect de lege pentru recunoașterea statutului de meșteșugar tradițional și înființarea unui Registru al acestora. Ei vor beneficia de reducerea la jumătate a taxelor de participare la festivaluri, târguri și alte evenimente de profil, transmite Mediafax.

„Calitatea de meșteșugar tradițional se recunoaște în urma parcurgerii procedurii reglementate de prezenta lege, prin decizie a comisiei speciale pentru verificarea și acordarea statutului de meșteșugar tradițional și prin emiterea unui certificat de meșteșugar tradițional de către Uniunea Națională a Meșteșugarilor Tradiționali din România”, potrivit propunerii legislative a deputatului PSD.

Din comisia specială pentru verificarea și acordarea statutului de meșteșugar tradițional vor face parte: un reprezentant al Direcției Județene pentru Cultură, care va fi președintele comisiei, un reprezentant al centrului județean pentru conservarea și promovarea culturii tradiționale și un reprezentant al Uniunii Naționale a Meșteșugarilor Tradiționali din România, care își desfășoară activitatea de meșteșugar tradițional în județul respectiv.

Certificatul de meșteșugar tradițional este eliberat de către Uniunea Națională a Meșteșugarilor Tradiționali din România eliberează certificatul de meșteșugar tradițional în maximum 15 zile de la depunerea documentelor. Pentru eliberarea certificatului nu este percepută taxă.

De asemenea, proiectul propune și înființarea Registrului Național al Meșteșugarilor Tradiționali din România, în format electronic, care va fi administrat de Uniunea Națională a Meșteșugarilor Tradiționali din România.

Integral pe Hotnews