Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Fabrica Tesla din Germania va fabrica anual 500.000 de mașini la noua uzină de lângă Berlin, potrivit publicației germane Bild.

Compania intenționează să investească până la patru miliarde de euro în prima sa uzină din Europa.

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a anunţat luna trecută că a fost ales locul unde se va construi fabrica, în Grünheide. Aici ar urma să fie produse vehiculele Model 3 şi Model Y.

De multă vreme Tesla se afla în căutarea unei locații în Germania pentru construcția unei fabrici. Vor exista nu mai puțin de 10.000 de locuri de muncă în cadrul noii unități.

Guvernul condus de cancelarul Angela Merkel şi producătorii auto germani au convenit luna trecută să majoreze prima pentru achiziţionarea de automobile electrice, în încercarea de a accelera tranziţia dinspre autovehiculele echipate cu motoare pe combustie internă spre autovehiculele electrice şi a reduce emisiile poluante.

"Bonusul de mediu" a fost majorat până la 6.000 de euro pentru fiecare autovechicul electric. a spus purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel.