Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a denunţat vineri într-un raport "multiplele încălcări ale drepturilor omului" comise de poliţie în timpul manifestaţiilor din Chile, abuzuri despre care guvernul chilian spune că le "regretă", subliniind în acelaşi timp "contextul" de violenţă în care au fost comise, relatează AFP.

Raportul a fost elaborat de experţi ai Înaltului Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului, care s-au aflat în Chile între 30 octombrie şi 22 noiembrie.

"Majoritatea" protestatarilor au manifestat "paşnic", însă "modul în care poliţiştii au gestionat manifestaţiile a fost fundamental represiv", a declarat şefa misiunii, Imma Guerras-Delgado, în timpul prezentării raportului la Geneva.

Raportul evidenţiază "numărul ridicat de încălcări grave ale drepturilor omului" şi conţine exemple concrete de tortură, rele tratament şi violuri comise de poliţişti asupra deţinuţilor, dintre care mulţi ar fi fost reţinuţi arbitrar.

Integral pe Agerpres