Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Vicepreşedinţii USR Stelian Ion, Claudiu Năsui şi Cristina Prună au anunțat, vineri schimbări majore în ceea ce privește prețul gazelor naturale și al energiei electrice începând cu anul 2020. Aceștia au vorbit și despre problemele programului PNDL.

Anunțul a fost făcut după discuţiile reprezentanţilor formaţiunii cu premierul Ludovic Orban, pe tema proiectului de abrogare a OUG 114/2018.
„Au fost discuţii şi pe sectorul energetic, din toate prevederile pe care OUG 114 le-a avut şi parte din ele au fost abrogate sau reformulate într-o manieră care să deblocheze efectele nocive pe care această ordonanţă le-a avut asupra investiţiilor din sectorul energetic, dar şi blocajelor din piaţă. De principiu, s-a stabilit, s-a discutat de fapt o dereglementare, o liberalizare a preţului la energie electrică care să aibă loc până la finalul anului 2020 şi o dereglementare a preţului la producţie la gaze naturale care să aibă loc la 1 iulie 2020. Foarte important – noi, USR, am adus în discuţie faptul că această liberalizare a pieţei trebuie să fie acompaniată de măsuri pentru ceea ce numim consumator vulnerabil, adică consumatorii, clienţii finali, care nu-şi pot plăti preţul la energie şi la gaze naturale”, a afirmat Prună.

Integral pe Capital