Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Curtea Constituţională a stabilit abia pentru 21 ianuarie primul termen de dezbatere a sesizării formulate de Avocatul Poporului împotriva Codului Administrativ adoptat prin ordonanţă de urgenţă de fostul Guvern Dăncilă, potrivit unui comunicat de presă transmis de CCR.

Deşi sesizarea a fost depusă la finalul lunii august, abia după patru luni a fost stabilit termenul de judecată, în condiţiile în care pensiile speciale ale primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de Consilii Judeţene intră în vigoare de la 1 ianuarie. Avocatul Poporului, funcţie ocupată de Renate Weber (ALDE), a ridicat pe 28 august o excepţie de neconstituţionalitate la CCR legată de ordonanţa de urgenţă pentru aprobarea Codului Administrativ, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Avocatul Poporului invocă trei motive în sesizarea de neconstituţionalitate: OUG nu respectă cerinţele prinvind delegarea legislativă, contravine cerinţelor Constituţiei privind mandatul reprezentativ şi afectează regimul instituţiilor fundamentale ale statului.

Integral pe Adevărul