Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul Ludovic Orban a anunțat că Executivul va adopta, în ședința de luni, o nouă rectificare bugetară ca să realimenteze fondul de rezervă al Guvernului pentru efectuarea plăților care să asigure cheltuielile de funcționare pentru autoritățile locale.

„Am stabilit împreună cu ministrul Finanțelor ca în cadrul ședinței de luni să adoptăm o nouă rectificare de buget, astfel încât să realimentăm fondul de rezervă al Guvernului și să putem să efectuăm plățile pentru a asigura cheltuielile de funcționare pentru autoritățile locale”, a afirmat Orban, în debutul ședinței Guvernului de vineri.

Ministrul Dezvoltării Ion Ștefan a susținut că a găsit o situație extrem de gravă la prefecturi care au solicitat bani mulți. „Demersurile Guvernului liberal cu privire la asigurarea cheltuielilor de funcționare pentru UAT-uri, prin radiograma trimisă în cursul zilei de ieri către prefecturi, a dat rezultate. Situația este extrem de gravă. Am primit din partea tuturor prefecturilor aceste solicitări dar faptul cel mai grav și surprinzător este dimensiunea acestor cereri”, a precizat Ion Ștefan, în cadrul reuniunii Executivului.

Integral pe Cotidianul