Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos, a anunțat la Digi24 că instituția pe care o conduce analizează atât declarațiile Gabrielei Firea despre Orban, cât și pe cele ale vicepreședintelui USR Botoșani, Adrian Hobjilă, despre romi. Csaba Asztalos a declarat că CNCD a demarat o procedură din oficiu și a transmis citațiile către ambele persoane.

„Preconizăm să avem audieri în termen procedural rezonabil și undeva anul viitor în ianuarie să avem și o decizie în aceste două situații. În cazul declarației doamnei Gabriela Firea, vom analiza expresia bar de negri, în special apelativul de negri și contextul. Nu analizăm criticile aduse premierului, care intră în zona libertății de exprimare, ci din perspectiva unei posibile fapte de discriminare sau un discurs cu un caracter rasist. În ceea ce privește declarațiile vicepreședintelui USR Botoșani, acolo, evident, vom analiza dacă sunt aspecte de incitare la ură”, a spus președintele CNCD.

El a menționat că au fost foarte multe reacții din partea cetățenilor și a fost întrebat chiar și de jurnaliști din străinătate cu privire la aceste declarații.

Integral pe Cotidianul