Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Lira sterlină a crescut cu 2,3%, la 1,346 dolari, cel mai ridicat nivel din mai 2018, și cu 1,9% față de euro, informează CNN.

Moneda a crescut constant în ultimele săptămâni, traderii pariind pe victoria lui Johnson. Cu o majoritate solidă în parlament, liderul conservator poate scoate țara din Uniunea Europeană până la 31 ianuarie - înlăturând o parte din incertitudinile pe care Brexit care au afectat afacerile și a economia mai bine de trei ani.

Alegerile curmă, de asemenea, speranțele liderului Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, de a transforma economia Regatului Unit, printr-un șir de politici de stânga. Platforma sa prevede naționalizarea utilităților, creșterea impozitelor pentru companii și bogați și acordarea a 10% din acțiunile companiilor pentru lucrătorii lor.

Conservatorii lui Johnson au câștigat cel puțin 326 de locuri - suficient pentru a garanta o majoritate. Sondajele de ieșire au prezis că va câștiga 368 din 650 de locuri în parlament.

Integral pe Digi24