Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pe 6 noiembrie dezvăluiam că ”după ce Administrația Republicană de la Casa Albă nu a mai vrut să scoată niciun dolar de la teșcherea, motivând că trebuie să-i termine gardul lui Donald Trump de la granița cu Mexicul, de la Washington s-a anunțat sec că Pentagonul a amânat proiectul de 22 milioane de dolari pentru modernizarea bazei militare aeriene de la Kogălniceanu.

Drept urmare, cu specificul exces de zel mioritic, liderii autohtoni ai Coloniei au și anunțat că dacă americanii nu mai au chef să dea cele 22 milioane de dolari pentru bază, atunci plătește România, de la buget! Dar nu 22 milioane de dolari, ci 12, 7 miliarde de lei! Adică o să redirecționăm în total vreo trei miliarde de dolari”!

Iar graba nebunească în care liderii de la București, indiferent de culoarea politică a acestora s-au avântat la o asemenea promisiune nu se putea datora decât eventualelor presiuni exercitate de peste Ocean! Insistența americană fiind explicabilă de-abia acum, când minsitrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu tocmai ce a anunțat public că dacă SUA vor mai presa Turcia pentru a nu achiziționa rachete rusești S400, atunci pur și simplu baza de la Incirlik ar putea fi închisă cu totul!

Integral pe Naţional