Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Grupul YouTube a răspuns miercuri criticilor că permite hărţuirea utilizatorilor pe platforma sa, prin actualizarea politicilor sale, care includ o interdicţie pentru ameninţările implicite şi insultele premeditate, relatează DPA, preluată de Agerpres.

YouTube a precizat că a interzis întotdeauna materialele care conţin ameninţări explicite la adresa cuiva sau care încurajează utilizatorii să hărţuiască pe altcineva, dar că acum va adăuga la criterii şi ameninţările implicate şi limbajul insultător.

Platforma deţinută de Google a mai spus că acestea includ simularea violenţei faţă de o persoane sau limbaj care sugerează violenţă.

"Nicio persoană nu ar trebui supusă hărţuirii care sugerează violenţă", a spus Matt Halprin, vicepreşedinte al YouTube, într-o postare pe blogul platformei.

"În afară de ameninţări, există şi limbaj insultător care merge prea departe", a adăugat el.

Noua politică interzice conţinuturile care insultă premeditat pe cineva pe baza unor criterii precum rasa, genul sau orientarea sexuală, a spus Halprin.

Integral pe România Liberă