Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Sărbătorile de iarnă sunt tot mai aproape, dar românii nu știu dacă se vor bucura pe deplin de ele, căci un Crăciun fără zăpadă parcă nu are același farmec.

Un scenariu meteorologic prezentat de Prognoze Meteo, o tot mai căutată pagină de Facebook, aduce un răspuns categoric la această întrebare: „Adio, zăpadă de Crăciun! Pentru Anul Nou, de doi lei speranță”. Din punct de vedere climatologic, luna decembrie regăsește România „sub influența dorsalei anticilonului est-european, aflat într-o continuă extindere, dar și sub influența ciclonilor mediteraneeni.

Când avem parte de cuplajul Anticiclon – cicloni mediteraneeni se poate forma fenomenul de viscol. Dacă mai adăugăm și o retrogradare a ciclonilor în Marea Neagră, atunci avem parte și de cantități mult mai mari de precipitații”. Totuși, România nu se va intersecta cu o asemenea situație, „cel puțin până după primele două zile de Crăciun.

Integral pe Evenimentul Zilei