Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

A trecut mai bine de o lună, dar zeci de canale media străine continuă să bâlbâie în legătură cu cazul proprietarului bulgar al mărcii de pariuri sportive „Efbet” - Ștefan Naydenov „Tsekata” și fiii săi Tsvetomir și Boyan Naydenovs.

Aparent, cei trei sunt combinați într-o serie de afaceri ilegale, inclusiv scenarii de pariuri online nereglementate, spălare de bani și evaziuni fiscale. Scandalul se dovedește a fi atât de masiv încât nu mai încadrează granițele bulgare și se răspândește în țări precum Malta, Marea Britanie, Italia, Grecia și acum și România. După cum devine clar, Naydenovs au licență de jocuri de noroc și operează pe piața locală, precum și cu cazinouri situate în două orașe românești.

După obținerea licenței de jocuri de noroc pentru piața românească, cazinourile Efbet s-au înființat oficial în 2018 cu șapte săli de jocuri offline - șase în București și una în orașul românesc Târgoviște. Cu toate acestea, în spatele fațadei unui „doar o altă casă de pariuri” există un număr extrem de mare de scheme REALE pentru pariuri FAKE și spălare de bani prin jocuri de noroc offline și online. Evident, băieții Naydenov organizează de ani buni pariuri sportive prin intermediul platformei lor de joc. După mai multe inspecții ale Agenției de Stat pentru Securitate Națională (SANS) și a instituțiilor financiare din Bulgaria, proprietarii Efbet sunt acum cercetați de serviciile oficiale din alte patru țări - Italia, Grecia, Anglia și Malta. Întrebarea de aici este: când vor fi anchetați și în România și câți bani au reușit să ascundă instituțiilor românești și Agenției Naționale a Veniturilor?

Integral pe România Liberă