Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Guvernul Orban a decis, aseară, în cadrul ședinței de Executiv, să sesizeze Parlamentul cu faptul că își asumă răspunderea pe trei proiecte de lege, în special în ceea ce privește prorogarea unor termene din Legile Justiției. Deocamdată, liberalii nu forțează nota cu modificarea legislației electorale, ceea ce ar fi condus la decizia PSD și UDMR de introducere a unei moțiuni de cenzură. Președintele Klaus Iohannis arată însă că nu se sperie de un astfel de scenariu, pe care, de altfel, l-ar și prefera, întrucât i-ar profita în perspectiva declanșării alegerilor anticipate.

Cu câteva ore înainte ca Executivul condus de Ludovic Orban să se întrunească, ieri, la Palatul Cotroceni președintele Klaus Iohannis a declarat că „nu se sperie nimeni de faptul că PSD vrea să amenințe cu o moțiune de cenzură. În primul rând, este dreptul constituțional al grupului PSD să depună moțiune de cenzură. Însă, în același timp, trebuie să fim conștienți de faptul că acest guvern minoritar este hotărât și dorește să adopte legislația care este necesară și oportună, și așteptată de români. Eu sunt convins că se va evalua foarte bine riscul, de exemplu, al asumării răspunderii”, a precizat președintele.

Răspunsul său vine ca urmare a faptului că președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, atrăgea atenția, zilele trecute, asupra faptului că, dacă Guvernul Orban vrea să modifice, fie prin Ordonanță de Urgență, fie prin asumarea răspunderii, legislația electorală, în ceea ce privește, în special, alegerile locale, prin revenirea la două tururi de scrutin, social-democrații vor iniția imediat o moțiune de cenzură. Moțiune care va beneficia de sprijinul și de votul parlamentarilor UDMR.

Integral pe Jurnalul Național