Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Uniunea Europeană nu va ezita să impună măsuri de protejare a companiilor europene de concurenţii care nu respectă Acordul de la Paris din 2015 privitor la reducerea încălzirii globale, a declarat luni, la Madrid, vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene pentru Pactul ecologic european, Frans Timmermans, transmite Reuters.

Răspunzând unei întrebări privind poziţia Uniunii Europene referitoare la o posibilă ''taxă pe carbon'' impusă marilor poluatori, Timmermans şi-a exprimat speranţa că nu va fi necesară o asemenea măsură în condiţiile în care ţările pun în practică prevederile Acordului de la Paris.

''Sper că nu va fi nevoie de o astfel de măsură, dar dacă va trebui atunci nu vom ezita să o adoptăm'', a afirmat Frans Timmermans într-o conferinţă de presă în marja celei de-a 25-a conferinţe a ONU privind schimbările climatice (COP25), care se încheie vineri.

Integral pe Agerpres