Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, prezintă la această oră documente și acuză PSD că a „mințit” și a „ascuns” adevărul despre bugetul României.

„Eu sunt sigur că stilul meu de a nu-l mai acoperi pe fostul ministru de Finanţe i-a cam scandalizat pe PSD-isti şi le arată adevărul. Am promis asta încă din audierile de la Comisiile parlamentare, că voi expune de fiecare dată adevărul despre situaţia finanţelor şi cum s-a ajuns astăzi astăzi aici, chiar dacă unele din faptele predecesorilor meu sunt grave şi cu efecte negative pentru România”, a declarat Florin Cîțu.

„Și eu și Consiliul Fiscal am tot spus că veniturile la buget sunt supraestimate. Unii cu șapte miliarde, alții cu 12 miliarde, dar era o concluzie unanimă în afara Guvernului că veniturile bugetului sunt supraestimate. Ni se spunea atunci că nu știm despre ce vorbim, că situația este alta și totuși în interior erau note de avertizare către ministru care spuneau așa: ”Introducerea în proiectul de buget a unor venituri semnificative ce urmează a fi colectate de ANAF în 2019, suplimentar față de cele estimate în baza proiecților macro economice a veniturilor… pot conduce la o pierdere potențială de venituri de 12 miliarde față de proiectul de buget aprobat”.

Integral pe Evenimentul Zilei