Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

România stă pe o mină de aur și deja ne-am apuct să o vindem străinilor. Uriaşul proiect de un miliard de euro prin care țara noastră “îşi vinde vântul” Olandei a fost scos de la naftalină.

Un studiu publicat recent pe site-ul Directoratului pentru Energie al CE readuce în actualitate unul dintre proiectele transfrontaliere europene în domeniul energiei regenerabile şi anume investiţia de un miliard de euro în două parcuri eoliene gigantice din România, care ar urma să producă electricitate transferată statistic Olandei, pe baza unei scheme de sprijin a Guvernului de la Haga, scrie e-nergia.ro.

Proiectul se referă la posibilitatea ca Guvernul olandez să subvenţioneze investitorii în energie regenerabilă care se califică la schema de sprijin din Olanda (subvenţia se acordă prin sistemul feed-in tarrif) pentru capacităţi instalate în România.

Integral pe Capital