Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

800.000 de oameni au ieșit să protesteze pe străzi, în Franța, în ultimele zile, iar președintele Macron va avea, duminică, o întâlnire cu membrii Guvernului.

Franța este amenințată cu declanşarea unei greve care va afecta traficul feroviar, inclusiv trenurile de mare viteză (TGV) precum şi metroul din Paris, iar sindicatele au anunțat, pentru marți, o nouă zi de protest în stradă.

Drept răspuns, președintele Macron i-a convocat, duminică seară, la o "reuniune de lucru", pe o serie de membri ai Guvernului, în frunte cu premierul Edouard Philippe, pentru a discuta despre proiectul de reformă a sistemului de pensii. Anterior, premierul Edouard Philippe anunțase că va prezenta, miercuri, proiectul Guvernului care ar fi menit să unifice cele 42 de sisteme de pensii care funcționează în paralel în Franța.

Integral pe România Liberă