Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul Ludovic Orban este hotărât să continue curăţenia începută odată cu venirea la guvernare şi să îi demită pe toţi cei care încă mai sunt loiali PSD-ului. Orban a explicat că are nevoie de oameni în care să poată avea încredere. La o lună de la preluarea puterii, Ludovic Orban încearcă să ducă la îndeplinire promisiunea pe care a făcut-o electoratului, schimbarea tuturor prefecților. În ședința de vineri seara, Orban a numit 4 noi prefecți.

Guvernul a decis numirea de noi prefecţi în judeţele Caraş-Severin, Ilfov şi Mehedinţi, anunță ROMÂNIA LIBERĂ. "La capitolul eliberări şi numiri în funcţii sunt patru judeţe care începând de mâine vor avea un nou prefect. Vorbim de Caraş-Severin, avem un nou prefect în persoana doamnei Albu Florenţa, la judeţul Ilfov este numit prefect domnul Zamfir Daniel, în cazul judeţului Mehedinţi - domnul Pavel Cristinel, iar la Suceava - domnul Moldovan Gheorghe Alexandru, care urmează să fie instalaţi în funcţie în zilele următoare", a declarat anunţat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

Ludovic Orban a eliberat-o pe Sevil Shhaideh din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei premierului, reiese dintr-o decizie publicată în Monitorul Oficial. Sevil Shhaideh a fost vicepremier şi ministru al Dezvoltării în timpul guvernării PSD, relatează MEDIAFAX.

În decembrie 2016, Sevil Shhaideh a fost propusă de președintele PSD, Liviu Dragnea, pentru funcția de premier, amintește LIBERTATEA. Propunerea a fost refuzată de președintele Klaus Iohannis pe 27 decembrie 2016. Potrivit Mediafax, Sevil Shhaideh a condus Ministerul Dezvoltării în perioada mai 2015 – noiembrie 2015. Ea este fina de cununie a lui Liviu Dragnea.

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, duminică, de jurnalişti dacă s-a întâlnit la Guvern cu Sevil Shhaideh, care a fost demisă din funcţie la o lună după ce noul Executiv şi-a preluat mandatul. Prim-ministrul a subliniat, conform COTIDIANUL, că toate funcţiile de demnitate publică sunt de natură politică şi că mai sunt încă în Guvern persoane numite de PSD pe care trebuie să le demită.

Și ministrul de Finanțe, Florin Cîțu a afirmat, la un post de televiziune, că trecerea de la 24 la 16 ministere dă un semnal că este necesar un aparat de stat mai suplu, sugerând că Guvernul Orban pregătește concedieri în sectorul public, anunță ANTENA3.

"Nu poți rămâne cu același aparat. Am spus înainte de a intra la guvernare că vom avea un guvern suplu cu 16 ministere, am făcut asta. Am spus că sectorul privat nu va mai duce povara ineficienței unor măsuri de stânga, am făcut asta. Acum trebuie să mergem mai departe și avem soluții, pentru că dacă nu vom lua măsuri, vom fi penalizați și de investitori, și de Comisia Europeană și de toți partenerii noștri", a spus ministrul de Finanțe.

Și vicepremierul Raluca Turcan a anunţat, sâmbătă, că vor avea loc reduceri de personal la ministere şi instituţii publice, care să înceapă chiar să servească cetăţeanul, potrivi EVENIMENTUL ZILEI. La Ministerul Dezvoltării vor pleca și 40% ”la nivel de demnitate”. „Am vorbit de exemplu cu ministrul Dezvoltării Regionale, care mi-a spus că în interiorul instituţiei pe care o conduce, la nivel de demnitate se face o reducere cu 40%, la nivel de conducere a instituţiei, o reducere cu 30%, iar la nivel de execuţie, o reducere de 20%. Fiecare ministru va veni cu schema lui, pe care o va prezenta primului-ministru şi va spune ”acesta este aparatul de lucru pe care noi îl vrem”.

Deci liberalii își mențin promisiunile conform cărora vor face curățenie în instituțiile statului iar toți cei puși în funcții pe nemeritate vor fi demiși. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a decis să-l demită pe Florentin Robescu, subsecretar de stat al Ministerului de Interne, care primea și salariu, dar și o pensie de 13.000 de lei, anunță CAPITAL.

Robescu s-a pensionat în anul 2016, iar în luna august a acestui an a fost adus pe post de subsecretar de stat de către Mihai Fifor în perioada în care a fost interimar la șefia MAI-ului. De-a lungul timpului, el a ocupat mai multe funcții importante în Ministerul de Interne, ajungând chiar adjunct al inspectorului general al Poliției Române pe vremea lui Petre Tobă.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Sunteți de acord cu concedierile din ministere anunțate de premierul Victor Orban?