Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

La nivelul ministerului Muncii se lucrează la un proiect de lege care să interzică pensionarilor să cumuleze salariul de la stat cu pensia. Foarte mulți pesediști sunt în această situație mai ales în Ministerul Sănătății și în Ministerul de Interne de pe vremea lui Carmen Dan, pentru cei care nu și-o mai amintesc, secretara pusă ministru de Dragnea pe vremea când încă era în libertate. Măsura a mai fost în vigoare între 2009 și 2014 printr-o lege inițiată de guvernul condus de Emil Boc prin care se interzicea cumulul pensiei mai mari decât salariul mediu brut (5041 în septembrie 2019) cu salariul de la stat.

În anul 2014, 10 deputați PSD, unul de la minorități, unul de la PC și 4 senatori PSD au inițiat abrogarea acestui articol pentru a putea angaja pensionarii de lux ai PSD în continuare la stat.

Integral pe Curentul