Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Comisia Europeană aşteaptă de la Ministerul Sănătăţii "un răspuns clar pe tema angajării a 77 de milioane de euro pentru reorganizarea şi consolidarea sistemului de transfuzii" din România, în condițiile în care săptămâna viitoare "se decide la Bruxelles către ce ţări şi căror aplicaţii se vor aloca banii. Comisia Europeană are nevoie de o simplă asumare din partea Ministerului Sănătăţii şi a statului român a acestui proiect pentru a merge mai departe", atrage atenția Tudor Pop, deputat USR și membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, într-o scrisoare deschisă adresată ministrului Sănătății și vicepremierului Raluca Turcan.

"Mai avem o săptămână la dispoziţie să se clarifice toate aceste lucruri. Aştept răspunsul domnului Victor Costache pe această temă de importanţă naţională", arată Tudor Pop, în scrisoarea deschisă.

Tudor Pop amintește că pe data de 12 iunie a fost pusă în dezbatere publică o Ordonanță de Urgență privind organizarea activităţii de transfuzie sanguină, donarea de sânge şi componente sanguine de origine umană, precum şi asigurarea calităţii şi securităţii sanitare, în vederea utilizării lor terapeutice, "aceasta fiind, practic, baza legislativă pentru faza I, care ne-ar ajuta să ducem la bun sfârşit planul de reorganizare care, pe lângă legislaţie, prevede şi implementarea recomandărilor făcute de Comisia Europeană în urma auditului sistemului de transfuzie din 2017". Această OUG "venea ca un răspuns la Directiva Europeană privind sistemul naţional de transfuzie şi astfel s-ar face planul de reorganizare a sistemului de transfuzii din România printr-o Hotărâre de Guvern de adoptare a lui."

Integral pe Hotnews