Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Vineri, la ora 17.00, este programată o ședință de Guvern. Pe ordinea de zi se află un document foarte interesant, propus direct de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, privind soarta Secției de investigare a infracțiunilor din Justiție.

Actul intitulat ”Evaluarea cadrului legal cu privire la organizarea și funcționarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție și propuneri” este un amplu memorandum care cuprinde toate punctele de vedere privind această secție controversată.

Vă reamintesc, înainte de a cita din document, că ministrul Predoiu, în prima sa conferință de presă ca membru al Cabinetului Orban, a stârnit o adevărată furtună când a declarat: ” „Guvernul nu-și poate asuma o desființare peste noapte a SIIJ. E nevoie de o dezbatere prealabilă mai largă în cadrul sistemului judiciar și apoi de obținere a unui consens politic în Parlament.” Imediat a urmat o reacție a premierului Ludovic Orban și, pe surse, s-a vorbit de asumarea răspunderii Guvernului pe problema desființării Secției.

Integral pe Evenimentul Zilei