Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

La 70 de ani de la înființarea NATO, cei 29 de membri recunosc pentru prima oară - ascensiunea Chinei drept o ”provocare”. Cei 29 de membri NATO au adoptat miercuri, la Watford, la periferia Londrei, o declaraţie comună, în care îşi afirmă ”solidaritatea, unitatea şi coeziunea” şi în care recunosc - pentru prima oară - ascensiunea Chinei drept o ”provocare”, în cadrul summitului aniversării a 70 de ani de la înfiinţarea Alianţei, marcat de disensiuni grave, relatează AFP.


Publicată la finalul unei sesiuni de lucru de trei ore, într-un hotel de lux de la un golf, la Watford, la periferia Londrei, textul relevă de asemenea ”ameninţarea” pe care o reprezintă ”acţiunile agresive” ale Rusiei. ”Dezacordurile vor atrage mereu mai multă atenţie decât atunci când suntem de acord”, a subliniat, într-o conferinţă de presă, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg.

Integral pe România Liberă