Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

O hală veche de 80 de ani din fosta fabrică IAR Braşov a fost demolată cu buldozerul, fără ca nimeni să fi verificat dacă mai este ceva în podul hangarului. Mai mulți pasionați de aviație au sesizat într-o postare online că au fost distruse aeronave-simbol pentru istoria aeronauticii românești. Totul s-ar fi întâmplat la Ghimbav, pe platforma societății IAR, acolo unde se demolează mai multe hale vechi.

Pe platforma IAR Ghimbav din jud. Brașov, mai multe hale de producție sunt culcate la pământ de câteva zile cu ajutorul unor utilaje de mare tonaj. În imaginile filmate de Digi24 se vede cum un buldo-excavator lucra și sâmbătă la demolarea clădirilor.

Pasionații de istorie a aeronauticii au sesizat la sfârșitul acestei săptămâni, printr-o postare pe rețelele sociale, că mai multe piese de mare valoare - planoare și motoplanoare - depozitate în pod, în partea de sus, a acestor construcții, au fost distruse odată cu demolarea.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.