Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Producţia "Scales" ("Sayidat Al Bahr"), filmul de debut al regizoarei saudite Shahad Ameen, a câştigat sâmbătă premiul pentru cel mai bun film în cadrul celei de-a 30-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film din Singapore, informează revista Variety, potrivit AGERPRES.

Filmul care spune povestea unei tinere fete, care sfidează tradiţiile dure ale satului în care s-a născut şi îşi demonstrează curajul şi inteligenţa, a câştigat premiul Silver Screen sâmbătă, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Muzeul Naţional din Singapore.

Regizoarea saudită abordează o poveste clasică, cea a sacrificiului periodic al unei virgine pentru binele comunităţii, dintr-o perspectivă feministă. În satul de pescari în care se petrece acţiunea filmului, tradiţia cere ca fiecare familie să-şi sacrifice, pe rând, câte o fată, pentru a îmbuna un monstru marin şi pentru ca peştele să fie îndestulător în timpul anului.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.