Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În popor, noaptea de Sfântul Andrei este un fel de Halloween al românilor, însoțită de foarte multe tradiții și superstiții, prilej pentru politicienii de pe Dâmbovița să nu-și scoată nici de această dată măștile.

Conform datinei, în seara de Sfântul Andrei, spiritele ies în lume, mai mult decât a fost scoasă în lume Viorica Dăncilă, lupii vorbesc cu grai omenesc.
Lupii nu au reușit însă niciodată să dialogheze cu președintele reales, Klaus Iohannis, nici măcar în seara de Sfântul Andrei. Ce-i drept, lupii vorbitori au încercat să-i adreseze câteva întrebări șefului statului, dar de fiecare dată s-a făcut dimineață până când Iohannis le-a răspuns și vraja a dispărut.

Tradiția mai spune că, de Sfântul Andrei, oamenii se apără de toate cele rele cu ajutorul vrăjilor și a usturoiului. Premierul Ludovic Orban este însă singurul care nu consumă usturori, nici în seara de Sfântul Andrei, deoarece nici foști PSD-iști sau PDL-iști nu a numit în aparatul Guvernului și nici gura nu îi miroase.

Superstițioșii spun că, în noaptea Sfântului Andrei, lupii încep a vorbi cu grai de om, spunând lucruri de-a dreptul înfiorătoare. Tocmai de aceea, mulți cred că ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu ar fi de fapt vârcolac, având în vedere apocalipsa pe care o descrie în economia românească.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.