Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministerul rus al Apărării a informat că a furnizat arme, în premieră, Gabonului. Aceasta pare a fi prima livrare de armement din istoria relațiilor Gabonului, țară centrafricană, cu Rusia sau cu Uniunea Sovietică. Oficial, potrivit agenției RIA Novosti și grupului de reflexie SIPRI, armele sunt destinate să ajute autoritățile gaboneze în „lupta contra braconajului și pentru protejarea parcurilor naționale”.

Acest export de armament este rodul ultimei prospecțiuni a Moscovei pe continentul african, după primul summit Rusia-Africa de luna trecută. La acest summit, cele două țări au semnat peste 50 de acorduri în valoare totală de 800 de miliarde de ruble (12,5 miliarde de dolari)

„După ce a primit armele din Rusia, Republica Gaboneză intenționează să consolideze unitățile pentru a lupta împotriva braconajului”, a declarat armata rusă într-un comunicat online citat de Moscow Times. Rusia nu a precizat ce fel de arme a livrat către Gabon.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.