Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un fenomen natural periodic va face ca temperatura din stratosfera deaspura vortexului polar, de deasupra Siberiei, să crească cu 40 de grade Celsius în următoarele zile. Din acest motiv, vremea din Europa ar putea fi puternic influențată, iar veștile nu sunt bune.

Fenomenul meteorologic de încălzire stratosferică bruscă (SSW- Sudden Stratospjeric Warming) va avea loc, deasupra Siberiei, în jurul datei de 30 noiembrie. Acest fenomen apare periodic din cauza valurilor de căldură care ajung deasupra vortexului polar, potrivit Severe Weather.

Temperaturile vor crește în stratosfera Siberiei, la 30 de kilometri altitudine, de la -55 de grade Celsius la -10 grade Celsius, în următoarele zile. Această temperatură va fi cu 35 de grade Celsius mai mare decât media din ultimii 30 de ani. Acest fenomen (SSW) va destabiliza vortexul polar, iar oamenii vor resimți efectele.

Integral pe Digi24